Mare atenție la ce cumpărați! Pericolul din legume și fructe de care nimeni nu-ți spune, dezvăluit de etichetă! Evitați cifra 8!

By
loading...

S-a întâmplat să vezi pe etichete fructelor și legumelor pe care le cumperi din supermarket niște cifre, apoi te-ai întrebat ce înseamnă acestea? Ei binte, se pare că acele cifre sunt mai importante decât ne-am fi imaginat!

Cifrele trecute pe etichetele legumelor și fructelor pot indica o serie de lucruri neașteptate.

Trebuie să ne uităm după nişte stickere, aplicate pe fruct, care conţin câteva cifre. Acestea sunt codurile PLU. Sunt stabilite de Federaţia Internaţională pentru Standardul Produselor şi sunt folosite încă din anul 1990.

Este vorba despre un cod din patru sau cinci cifre care arată cum a fost crescut produsul respectiv: ecologic, cu pesticide sau dacă a fost modificat genetic. Astfel veţi înţelege şi diferenţa de preţ dintre portocalele organice și cele crescute convenţional, de exemplu, care pot arăta la fel.

Dacă un fruct are codul de pe autocolant format din patru cifre, înseamnă că a fost crescut convenţional, adică s-au folosit îngrăşăminte chimice şi pesticide. Spre exemplu, luăm un măr, pe care este înscris codul 4015. Dacă ar fi avut codul 94015, ar fi indicat faptul că a fost crescut într-un mediu bio. Un măr modificat genetic ar fi avut codul 84015.

Orice număr care începe cu cifra 9 înseamnă că produsul etichetat astfel este organic. Asta înseamnă, în primul rând, că solul utilizat pentru cultivarea și creșterea produsului respectiv nu conține deloc pesticide, îngrășăminte, chimicale și antibiotice.

Orice număr care începe cu cifra 3 sau cifra 4 înseamnă că produsul respectiv a fost crescut în mod convențional. Ce înseamnă asta? Ei bine, agricultura convențională implică folosirea de pesticide și chimicale pentru a asigura culturi mai durabile, mai productive și mai rapide. Aceste produse sunt în mod evident și mai ieftine.

loading...

Cifra care trebuie evitată este însă 8. Aceasta indică faptul că produsele alimentare respective au fost supuse metodelor de creștere folosind inginerie genetică. Altfel spus, alimentele cumpărate au fost manipulate genetic în scopul maximizării productivității.

Această categorie de produse este foarte dăunătoare și ar trebui evitată pe cât posibil.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News