Mare atentie la darurile de Mos Nicolae! Ce sa nu pui in ghetute, aduce numai ghinion

By
loading...

In noaptea de 5 spre 6 decembrie, se spune ca Mos Nicolae trece pe la geamuri si vede copiii cuminti care dorm. Acestora le lasa dulciuri si alte daruri, iar tot el ii si pedepseste pe cei rai, lenesi si neascultatori oferindu-le in loc de cadou o nuielusa. Este un obicei vechi, intalnit nu numai la romani, de a face cadouri cu ocazia acestei zile. Spre deosebire de Mos craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata.

Legenda spune ca insusi Sfantul Nicolae a ajutat trei fete sarace din orasul sau, aducandu-le noaptea zestre fara a fi vazut. tatal fetelor planuia sa le vada pe acestea, crezand ca astfel se va imbogati. Casa in care traiau cele trei era foarte saraca iar plansetele fetelor nu l-au induplecat pe batranul cu suflet negru. Sfantul Nicolae a aflat despre ceea ce se intampla si noaptea, pe furis, a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei cele mari care a reusit sa se marite curand. Mosul a facut la fel si in urmatorii doi ani cu sora cea mijlocie, apoi cu cea mica pana au reusit sa se aseze la casele lor.

De atunci si pana in zilele noastre, in fiecare noapte de Sfantul Nicolae, cei mici primesc daruri de la Mosul ce nu li se arata niciodata. Insa nu numai copiii primesc daruri cu acest prilej, schimbul de cadouri facandu-se si intre adulti.

Daca in cazul copiilor surprizele din ghetute se rezuma, in general, la jucarii, dulciuri si fructe, cand vorbim de adulti, exista, conform credintei cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le oferim cadou deoarece sunt aducatoare de ghinion si alunga armonia din casa. Astfel, se crede ca nu este bine sa le oferim celor dragi cu ocazia sarbatorii de Mos Nicolae, obieste ascutite, truse de cosmetica sau lucruri de culoare neagra, dar nici cravate, fulare sau margele.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News