Mare atenție, șoferi! Veți primi amendă dacă nu aveți asta în mașină! A intrat în vigoare, iar amenda începe de la 1.000 de lei!

By
loading...

O nouă prevedere legislativă le impune tuturor conducătorilor auto din țara noastră să aibă întotdeauna cu ei o fișă.

Este vorba de o fișă care se mai numește și „cartea de salvare a autoturismului”. Ce este important de reținut este că ea trebuie să fie obligatoriu printată color și în format A4.

„Cartea de salvare a autoturismului” este necesară forțelor speciale, în cazul unei intervenții, pe timpul unui accident rutier. Legea care prevede acest lucru a intrat în vigoare, iar amenda începe cu 1.000 de lei.

Ce conține fișa obligatorie a mașinii

Fișa obligatorie a mașinii sau „cartea de salvare a autoturismului” este o schiță care prezintă clar și detaliat mecanismul mașinii, localizarea airbag-urilor, conductele de combustibil și tot ceea ce nu se observă la prima vedere.

Fiecare autoturism are sisteme de siguranță, ramforsări menite să reziste în cazul unui impact, airbag-uri care se pot declanșa accidental, sau conducte de combustibil poziționare în locuri mai mult sau mai puțin vizibile, instalație electrică.

Echipa de descarcerare care se deplasează la fața locului în condițiile în care ai fost angajat într-un accident rutier are nevoie de această fișă pentru a putea să te scoată teafăr din autoturism. În absența acestei fișe, echipa ar putea să pună viață în pericol persoanelor implicate în incident, pentru că nu ar ști unde sunt poziționate toate aceste dispozitive.

loading...

Sursa: jurnalulnational.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News