Mare grija la carnea cumparata din supermarket. Iata cum te poti pacali foarte usor!

By
loading...

In special in perioada sarbatorilor, rafturile supermarketurilor sunt pline de tot felul de produse. In orice familie, de pe masa de Craciun nu poate lipsi carnea de porc, iar mai nou nici cea de pui. Foarte multe preparate ne fac cu ochiul, insa nu tot ceea ce arata bine este si bun pentru sanatatea noastra. Tu stii cum sa alegi carnea corect? Noi iti aratam, cum! Iata ce trebuie sa stii atunci cand cumperi carne si care sunt indiciile pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand cumperi carne proaspata.

Carnea de porc

Bucatile de carne de porc pe care le alegeti este bine sa fie roz, ferme la atingere, tari, cu fibre dense, cu grasime alba sau roz. Foarte mare atentie la miros, intrucat acesta este unul din principalii indicatori.

Este indicat sa nu cumparati carne marinata sau condimentata, deoarcece acesta este modul in care unii comerciant ascund mirosul carnii de proasta calitate sau chiar alterata.

Daca produsul provine de la porci tineri, carea e rozalbicioasa cu consistenta moale, iar cea de la porcii batrani are o culoare mai inchisa.

Carnea de pasare

loading...

Produsele si carnea de pasare ar trebui sa se simta reci la atingere. Nu cumparati niciodata produse ce nu au fost depozitate la temperaturi corespunzatoare. Culoarea pielii de curcan este alb-crem. Culoarea de sub piele trebuie sa fie rozalie.

Asigurati-va ca ambalajele sunt infasurate strans si ca nu au perforari. De asemenea ele nu trebuie sa contina lichid excesiv, acest lucru putand indica o fluctuatie de temperatura sau depozitare indelungata.

Carnea de vita

loading...

Carnea de vita pe care o alegeti trebuie sa fie de culoare rosu purpuriu, aceasta este culoarea pe care o are carnea de vita ambalata in vid. Odata expusa la oxigen, aceasta capata o culoare de rosu aprins.

Carnea nu trebuie sa se lipesca de degete cand este pipaita. Carnea in care intra degetele, care e moale e de proasta calitate.

Carnea de vita tocata poate fi de un rosu aprins la suprafata, unde e expusa la oxigen, in timp ce in interior ramane rosu purpuriu. Dupa o expunere prelungita la oxigen aceasta capata o tenta maro.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News