Marea Britanie iese din Uniunea Europeana! Iata cum vor fi afectati romanii de iesirea din Brexit

By
loading...

Din cauza neajunsurilor din Romania, a traiului greu de viata, romanii au plecat dea lungul timpului in strainatate sa munceasca. In Regatul Unit, traiesc si muncesc 400.000 de romani, iar in prezent tot mai multi tineri doresc sa mearga in Anglia la munca, sa isi construiasca un viitor pe care in tara lor nu il pot realiza.

Pe 30 martie, 2019, la ora 00:00, ora Europei s-a programat, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, iar strainii care muncesc acolo sunt foarte ingrijorati, nu stiu exact in ce masura ii afecteaza iesirea din Brexit dar se gandesc la ce este mai rau, ca isi vor pierde locurile de munca, iar cel mai grav lucru care le trece prin minte, este faptul ca vor fi nevoiti sa revina in tarile lor natale.

Britancii doresc sa scada numarul de imigranti anual cu aproximativ 100.000 de persoane si vor sa primeasca in schimb foarte multi imigranti necalificati cu permise de munca valabile 12 luni.

Imigrantii care vor sa munceasca in Marea Britanie trebuie sa dovedeasca statului britanic ca in acel an a castigat 30.000 lire sterline, iar cetatenii europeni vor putea sa cirule fara vize cel mult 6 luni.

Imigrantii care au familii si nu se pot despartii de cei dragi, ii poate lua cu ei doar in cazul in care angajatorul doreste sa ii sponsorizeze.

Cum afecteaza iesirea din Brexit romanii!

Teodor Melescanu, Ministrul de Externe, a acordat un interviu pentru BBC in care a anuntat ca romanii nu vor fi afectati de aceasta decizie, confirmare primita de la Guvernul Marii Britanii. In Marea Britanie, in domeniul sanatatii lucreaza aproximativ 10.000 de asistente si medici romani, iar daca ar fi dati afara, sistemul de sanatate din Marea Britanie ar fi foarte rau afectat, lucru pe care nu si l-ar permite.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News