Mesajul dur al jurnalistei Magda Vasiliu de 1 Decembrie

By
loading...

Jurnalista Magda Vasiliu a postat pe retelele sociale un mesaj acid cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Ea a vorbit despre lipsurile tarii care este condusa, din punctul sau de vedere, de catre oameni fara scrupule si a considerat-o ca fiind cea mai saraca tara europeana.

Pe data de 1 Decembrie,cand se implinesc 100 de ani de la Marea Unire, Magda Vasiliu a a transmis un mesaj dur. Ea a criticat ipocrizia politicienilor ce tin discursuri lacrimogene si pompoase cu ocazia Zilei Nationale, in conditiile in care tara are foarte multe lipsuri.

Jurnalista a precizat ca este trista in aceasta zi gandindu-se ca Romania are in continuare probleme, avand o rata foarte mare de familii dezbinate si fiind printre cele mai sarace tari din Europa. Prezentatoarea TV a rabufnit pe retelele de socializare dupa parada militara de 1 Decemrie.

„Parade militare, discursuri pompoase, lacrimogene, stegulete la oglinzile masinilor, declaratii pline de patos… Stam bine la capitolul asta. Foarte bine…Imi iubesc tara. Iubesc ulitele desfundate, cuiburile berzelor, mirosul de fum, iarna, in sate uitate de lume. Dar, tocmai pentru ca-mi iubesc tara nu pot sa nu ma gandesc cu furia izvorata din neputinta de a schimba ceva, la toate cate sunt rele in tara mea. Dupa 100 de ani, Romania e cea mai saraca tara europeana, fara autostrazi, fara spitale, cu o rata record a voilentei in familie. Pentru ca Romania nu mai are educatie. Nu mai contam in sport decat pe alocuri (gratie daruirii unor oameni, nu pentru ca s-ar investi in sport), n-avem cercetare, nu producem mai nimic, avem scoli cu wc-ul în curte, batrani care traiesc cu cateva zeci se lei pe luna in case de chirpici. Copiii mor in spitale, adultii la fel.. N-avem practic nimic. Nimic. Mall–uri, catedrala, și beculete de Craciun… Asa ca azi sunt trista. Am o strangere de inima gandindu-ma la ce s-a visat pentru țara asta acum 100 de ani și la ce s a ajuns.

E vina tuturor. E și vina mea. Se va schimba vreodata ceva? Habar n-am. Imi iubesc tara pentru ce a fost si pentru ce ar fi putut sa fie. Nu pentru ceea ce este acum – o tara condusa de niste inrfactori, la marginea Europei, in care oamenii nu au altceva decat sperante și vise infrante”, a scris Magda Vasiliu pe contul sau de Facebook.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News