Mit sau Adevar? Ce nu trebuie sa faci inainte de recoltarea probelor de sange pentru a obtine rezultate cat mai reale

By
loading...

Analizele medicale sunt singurele proceduri de depistare a unei probleme de sanatate. Analizele de sange reprezinta o modalitate buna pentru a vedea starea de sanatate exacta a organismului tau! Recomandarea medicilor este ca acestea sa fie facute de cel putin 2 ori pe an.

Insa nu este suficient sa mergi la spital si sa ti se recolteze sange. Trebuie sa tii cont de cateva aspecte foarte importante inainte de aceasta procedura.

Exista o serie de lucruri care pot compromite analizele de sange si influenta rezultatul. Unele dintre ele le poti considera banale, dar sunt suficiente pentru a ti se pune un diagnostic gresit.

Ce trebuie sa eviti inainte de a merge sa ti se recolteze sange:

  • Consumul de alimente. Este indicat sa nu mananci cu 8 – 10 ore inainte de efectuarea analizelor, pentru ca alimentele consumate in acest timp pot influenta valorile probelor de laborator, in special colesterolul si glicemia.
  • Administrarea Medicamentelor. Este bine sa va informati medicul inainte de a stabili data la care efectuati analizele la sange, pentru ca anticonceptionalele, anticonvulsivele, medicamentele pentru reglarea presiunii arteriale, diureticele sau antidepresivele contin substante care interfereaza cu rezultatul unei probe de sange si le pot influenta in mod negativ.
  • Consumul de bauturi. Apa este indicat sa o consumati cu 8 – 10 ore inainte de a va prezenta la laborator, iar bauturile alcoolice sau cele care contin zahar sunt strict interzise.
  • Fumatul este interzis cu cel putin 14 ore inainte de efectuarea testelor de sange.
  • Este interzisa administrarea de suplimente alimentare sau vitamine. Acestea cresc nivelul de plumb la nivel sangvin.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News