Motivul uimitor pentru care trebuie să consumi zilnic un castravete murat! Face minuni dacă și tu suferi de așa ceva!

By
loading...

Orice persoană ar spune că singurul rol pe care îl au castraveții murați este că sunt delicioși alături de bucate alese. Ei bine, se pare că aceștia au mai multe beneficii pentru sănătate decât ne-am fi imaginat.

Castraveții murați nu sunt cunoscuți doar pentru că au un gust grozav, dar contribuie și la menținerea stării noastre de sănătate mintale.

Murăturile sunt alimente fermentate, așadar, aceste produse conţin probiotice, bacterii bune care ajută la menţinerea tranzitului intestinal. Mai departe, acest aspect contribuie, potrivit psihologilor de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, la ameliorarea simptomelor de anxietate.

În plus, murăturile ajută la reducerea nivelului de stres şi pot chiar să întărească sistemul imunitar.

S-a ajuns la această concluzie importantă după ce 710 persoane au dat răspunsuri la un chestionar ce cuprindea întrebări legate de consumul, pe o perioadă de 30 de zile, a diverse alimente şi băuturi fermentate, printre care castraveţi muraţi, varză şi alte legume murate, vin, bere, cidru, iaurt, kefir, brânzeturi etc.

Astfel, specialiștii au constatat că există o strânsă legătură între consumul de alimente bogate în probiotice şi nivelul de anxietate resimţit. În cazul subiecţilor care, la începutul experimentului, prezentau o stare anxioasă, s-a observat o reducere a anxietăţii la finalul cercetării, ca urmare a consumului de murături şi alte alimente fermentate. Totodată, participanţii au devenit mai optimişti şi mai puţin nervoşi.

Tu cât de des consumi astfel de produse? Nu uita, îți pot fi de mare folos!

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News