Născuse de două săptămâni, avea viața perfectă, dar într-o zi copilul a început să plângă și nu s-a mai oprit. Pielea a început să i se înroșească și a fugit cu el la spital. Abia când tatăl s-a uitat în frigider și-a dat seama ce îi făcuse:

By
loading...

Atunci când Lucinda a născut, i se părea că viața ei e în sfârșit perfectă, era în al nouălea cer, asta până într-o zi când copilul ei de numai două săptămâni a început să se comporte ciudat.

Fiul ei plângea mereu timp de ore în șir, iar noua mămică știa că acest tip de plânset nu este cel care indică faptul că îi este foame sau are nevoie să fie schimbat. De asemenea, pielea bebelușului se înroșea, așa că l-a dus la cel mai apropiat spital, gândindu-se că este, probabil, ceva foarte serios.

Aici micuțului i s-a realizat un test, i-a fost extrasă măduvă din coloana vertebrală, iar medicii au aflat că era, de fapt, un caz sever de meningită – adică o infecție la creier. De obicei, acest tip de infecție vine în mod normal de la obiceiurile alimentare ale mamelor în timpul sarcinii.


Dar ce mâncase Lucinda, mama, în timpul sarcinii, care putea fi atât de periculos încât să îi provoace copilului ei o infecție la creier? Răspunsul este simplu: a mâncat mezeluri și brânzeturi. Se pare că aceste tipuri de mâncare conțin bacteria numită listeria care poate supraviețui chiar și în frigider. Iar mamele care așteaptă un copil nu ar trebui să le mănânce.

Asta fiindcă sistemul imun al copiilor, în pântecele matern, nu este suficient de puternic pentru a ucide această bacterie care poate provoca meningită. Este important ca această informație să ajungă la cât mai multe viitoare mămici.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News