Noile autobuze turcoaz Otokar vor fi puse in circulatie de la 1 decembrie. Afla pe ce linii vor circula

By
loading...

Primaria Capitalei anunta ca Societatea de Transport Bucuresti (STB) va introduce in trafic primele autobuze Otokar incepand cu data de 1 decembrie.

Treizeci de autobuze Otokar de culoare turcoaz vor asigura transportul pe liniile 302 (cu autobuze de 10 m lungime), 336 si 601 (cu autobuze de 12 m lungime) si pe liniile 780 si 783 ce duc la Aeroportul International Henri Coanda (cu autobuze articulate de lunimea l8 metri).

Pe masura ce noile autobuze vor fi primite, vor fi introduse in circulatie, conform graficelor, pe zona centrala. Pana la sfarsitul anului, noile autobuze  vor putea fi utilizate si pe liniile 124, 137, 261, 282 si 781.

Gabriela Firea a semnat in iunie acest an impreuna cu Sedar Gorguc, managerul general al Oktokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, un contract prin care Primaria Capitalei cumpara 400 de autobuze noi Euto 6. Pana la sfarsitul anului vor fi primite in Bucuresti primele 100 de autobuze, anul viitor urmand sa ajunga si restul de 300. Valoarea acestora este de 100 de milioane de euro fara TVA.

”In sfarsit, pe strazile Capitalei vor circula autobuze noi si moderne, care vor asigura bucurestenilor servicii de transport civilizate, la standarde europene. Primele 30 de autobuze Otokar, achizitionate de Primaria Capitalei si predate STB SA, vor iesi in trasee începând cu data de 1 decembrie. Noile autobuze sunt dotate cu aer conditionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri si beneficiaza de supraveghere video atat in interior, cat si in exterior”, a declarat primarul General, Gabriela Firea.

Noile autobuze sunt de 3 tipuri in functie de trasee: 320 de autobuze de 12 m – 238.000 euro/bucata, 50 de autobuze de 10,7 m – 246.000 euro/bucatasi 30 de autobuze de 18 m – 364 euro/bucata. Acestea beneficiaza de tehnologie GPS ce permite localizarea in trafic si transmiterea catre calatori a informatiilor legate de timpul de asteptare in statie si de parcurgere a traseului.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News