Nor de praf saharian deasupra Romaniei! Avertisment de la meteorologi! Uite ce trebuie sa faci!

By
loading...

Norul imens de praf saharian a inceput sa intre pe teritoriul Romaniei incepand cu noaptea zilei de luni, 16 aprilie, si va mai fi prezent pentru inca 2 – 3 zile. Masinile si geamurile caselor vor fi acoperiete de un praf rosiatic. Totodata, persoanele alergice sunt sfatuite sa nu petreaca foarte mult timp in aer liber!

Se deplaseaza dinspre Vestul spre Estul Romaniei, iar autoturismele oradenilor sunt deja acoperite cu o pelicula fina de praf. Fenomenul se va resimti pana in cursul zilei de miercuri, 17 aprilie, cand va incepe sa se retraga odata cu intrarea unui front de aer rece, care va curata atmosfera.

Agentia Nationala de Meteorologie din Ungaria a emis de duminica seara un avertisment cu privire la norul saharian, informand directia in care se indreapta.

Reprezentantii Agentiei de Protectie a Mediului Bihor au declarat ca nu a existat o avertizare europeana despre acest fenomen si ca nu trebuie sa ne ingrijoreze prezenta acestuia pentru ca, in prezent, calitatea aerului se situeaza in parametrii normali.

Este al doilea fenomen de acest gen in ultima perioada, nu mai departe de luna trecuta un ciclon cu praf saharian aducea ninsoare portocalie peste Romania. Atunci, fenomenul s-a resimtit si pe insulele grecesti Creta si Rhodos, dar si la Atena.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News