O fabrica unde vor fi produse turete si statii de lupta ce vor moderniza sistemul nostru de aparare deja mult prea invechit a fost deschisa la 10 kilometri de centrul Capitalei

By
loading...

Marti, 27 noiembrie a fost inaugurata de catre Elbit Systems o unitate de 1.000 de metri patrati in apropierea Bucurestiului. In ea vor fi produse turete si statii de lupta ce vor moderniza sistemul nostru de aparare deja mult prea invechit.

Intr-un final tara noastra a respectat promisiunea facuta catre SUA si Donald Trump de a acorda Apararii 2% din PIB. In mod misterios, langa Capitala a fost facut acest pas la o zi dup ace Rusia a mai agresat inca o data Ucraina, in tara invecinata introducandu-se Legea Martiala. Fabrica de armament este a cea de-a patra inaugurate pe teritoriul tarii noastre de catre israelienii de la Elbit System si promite a ajuta la modernizarea si dotarea armatei noastre. Tara noastra nu este insa singura care va beneficia de aceste turete si statii de lupta, Elbit urmand sa si exporte. Un lucru benefic este de asemenea ca toti tehnicienii si muncitorii sunt romani.

“Era poate mai simplu sa cumparam echipamentele respective din strainatate, gata facute, dar nu era cel mai inteligent pe termen lung. Am deschis mai bine calea investitiei spre producerea lor in Romania si speram ca cei 2% din PIB directionati catre aparare sa insemne ca cifra mai mult peste doi sau patru ani”, a declarat Gabriel Les, ministru Aparari. “Vrem sa facem performanta la Magurele. Specialistii israelieni doar ii supravegheaza temporar pe tehnicienii romani care au facut stagii de pregatire la Haifa. Tot ce am facut în Romania a fost de la 0”, a declarat si Yehuda Vered, directorul general al companiei.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News