O noua taxa auto implementata in 2019 pentru masinile care polueaza

By
loading...

Noua taxa auto va intra in vigoare in 2019 si va fi platita de proprietarii de autovehicule care polueaza. Aceasta va avea mai multe componente, ce nu vor intra in vigoare in acelasi timp, din prima zi a anului viitor.

Taxa auto din 2019 va fi cel mai probabil una anuala, nefiind platita doar la prima inmatriculare sau la schimbarea proprietarului precum in trecut. Nivelul de poluare va fi calculate in functie de norma de poluare, de capacitatea cilindrica si cantitatile de noxe emise de autoturism.

Gratiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, sustine ca nu e vorba de o taxa de poluare, adaugand ca poluatorul trebuie sa plateasca, potrivit Adevarul.
„Asa cum am spus de nenumarate ori, nu este vorba de o taxa de poluare, sau timbru de mediu sau o alta denumire care sa includă cuvantul taxă. In schimb, am sustinut si sustin in continuare ca poluatorul plateste si nu numai in cazul emisiilor de CO2, si in cazul deseurilor si in celellate cazuri, cel care polueaza trebuie sa plateasca”, a afirmat Grațiela Gavrilescu, luni, la Ploiești.

Persoanele care au conceput noua taxă auto sunt specialiștii din cadrul Ministerului Mediului, Administrației Fondului de Mediu, Ministerul Transportului, Ministerului Finanțelor și RAR. „Ei au incercat sa gasească o formă finala consultand cei doi producatori de autovehicule din Romania”, a declarat Grațiela Gavrilescu, adaugand ca „forma finala se apropie”. Aceasta forma final ava fi pe componente, ce nu vor intra toate in vigoare de la 1 ianuarie 2019. Indiferent de vechimea autovehiculelor, taxa se va aplica tuturor masinilor care polueaza.

In vederea masinilor diesel, ministrul a precizar ca se va lua o masura si in acest sens cat mai curand posibil. „O decizie in acest sens trebuie sa fie luata facandu-se o dezbatere foarte larga si nu intr-un timp foarte scurt”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News