S-a decis în urmă cu puțin timp! O nouă zi liberă pentru români! Uite când o să stai acasă

By
loading...

Potrivit Codului Muncii,  in prezent romanii beneficiaza  de 14 zile libere pe tot parcursul anului: 1-2 ianuarie; 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române); prima şi a doua zi de Paşte; 1 Mai, 1 Iunie (Ziua Copilului); prima şi a doua zi de Rusalii; 15 august (Adormirea Maicii Domnului); 30 noiembrie (Sfântul Andrei); 1 decembrie (Ziua Naţională a României); 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun). Pe langa acestea, Codul Muncii mai prevede inca doua zile libere pentru

Din 2018 romanii ar putea beneficia de inca o zi libera de la stat!

Potrivit  propunerii legislative care tocmai a trecut de Senat, Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui,  este Sarbatoare Legala in care nu se va lucra!

 „Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale Uniunii Europene. În România, Codul Muncii prevede 14 zile de sărbători legale, mai puţine faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sărbătoare legală. Şi în România ar trebui introdusă Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an”

Propunerea a fost votata de nu mai putin de 86 de voturi pentru, un vot impotriva si o abtinere, si va intra astfel in dezbatere  in Camera Deputatilor! Astfel, daca va primi aviz pozitiv, romanii se vor putea bucura din 20-18 de 15 zile libere de la Stat!

Szabo Odon, cel ce a initiat propunere legislativa, a declarat:

În majoritatea ţărilor UE, țări care conform datelor statistice sunt mai puţin declarate a fi creştine, Vinerea Mare fiind una dintre cele mai mari sărbători ale creştinismului, practic este declarată ca fiind zi liberă în 16 ţări în UE. Chiar mai mult, instituţiile Uniunii Europene, Comisia Europeană acordă an de an Vinerea Mare zi liberă

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor, asa cum mai este cunoscuta la romani, este ziua rastignirii Mantuitorului nostru Iisus Hristos, o zi in care credinciosii tin post negru! Tot in aceasta zi, credinciosii merg la Biserica unde este tinuta Denia (Prohodul Domnului), una dintre cele mai importante slujbe pentru romani!

 

loading...
sursa: realitatea.net

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News