O tânără din România a inventat casa pentru care nu ai nevoie de autorizație și este rezistentă la cutremur și foc. Iată cum arată:

By
loading...

Posta Maria a realizat, în scop demonstrativ, o casă dintr-un container industrial, de tip birou. Această are izolaţie, aer condiţionat şi multă lumina. Tirgumureseanca spune  există posibilitateaconstruirii unei astfel de case şi din containere maritime care sunt mult mai rezistenteînsă cu maipuţine facilităţirelatează Radio Mureş.

Containerul maritim nu are izolaţieLa fel, nu are sistem electric încorporat. Cel industrial are. Dinacesta am făcut atelierul meu şi, momentan, îl folosesc  şi atelier dar, între timpdacă doresc schimb ceva, atunci pot -l folosesc şi pentru casă de weekend, de exemplu, sau pentru orice.”

casă construită din containere are mai multe avantaje: nu necesită proiect şi nici autorizaţie de construcţie deoarece se poate amplasa direct pe teren. În plus, e rezistenţă la cutremur şi foc. Costurile sunt comparabile cu cele ale construcţiilor clasice, spune Poştă Maria:

Nu are nevoie de autorizaţie de construcţie, nu are nevoie de un proiect anume pentru realizarea unei case pentru  este  şi un joc Lego. Se montează unul lângă celălaltse pot pune la etaj… deci, numai creativitatea nu are limite. Costul unei astfel de case este undeva între casă de cărămidă şi cea de lemn. Deci, costurile sunt undeva la mijloc şi includ toate amenajăriletot ce ţine de construcţie.”


Sursă: Business Magazin

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News