O veste bună de ultimă oră pentru toți românii! Se dau 40.000 de lei de la stat! Trebuie să îndeplinești o singură condiție simplă:

By
loading...

Proprietarii care iau măsuri pentru a-și izola locuințele și a le face mai eficiente din punct de vedere termic vor putea accesa bani nerambursabili de la stat. Este vorba despre un nou act normativ, în cadrul programului „Casa verde Plus”, aflat sub egida Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Proiectul se adresează în special persoanelor care locuiesc la casă sau care vor să își construiască o locuință. Concret, poți cere o sumă de până la 40.000 de lei, dar nu mai mult de 120 de lei pe metrul pătrat izolat și finisat, iar banii vor fi acordați sub forma unei prime de eficiență energetică. Deocamdată, nu a fost încă făcută publică perioadă de înscriere a proprietarilor și, cel mai probabil, oamenii care vor să acceseze aceste sume vor trebui, inițial, să își izoleze locuințele cu bani din propriul buzunar, urmând ca abia apoi să primească aceste subvenții. Dacă ai o casă pe care te-ai gândit să o izolezi, iată care sunt cele două lucruri esențiale pe care ar trebui să le știi, dacă vrei să faci o lucrare de calitate, dar fără să cheltuiești foarte mulți bani:

Folosește plăci izolatoare cu densitate omogenă

Există numeroase metode de izolare termică a locuinței, însă unele dintre cele mai bune materiale ar trebui să fie eficiente și pentru izolarea fonică, să fie ignifuge și să țină umezeala la distanță. De exemplu, aceste plăci moderne de finisaj sunt ecologice, nu degajă mirosuri neplăcute sau substanțe toxice, compoziția lor permite pereților să respire, deci nu favorizează dezvoltarea mucegaiului și mențin umiditatea din încăperi în parametri optimi, și pot fi modelate după bunul plac, fiind mai flexibile decât alte materiale de izolat. După cum sigur ai observat deja, și prețul lor este un avantaj de necontestat față de alte materiale folosite în izolarea locuințelor. Montajul acestor plăci ușoare este simplu de făcut și nu ai nevoie de o echipă întreagă de muncitori pentru a le pune, ci poți face și singur această lucrare.

Nu ignora importanța izolării acoperișului și a podelei

O casă care menține căldura pe timpul iernii și rămâne răcoroasă vara nu are doar pereții izolați, ci și podeaua și acoperișul. Izolarea podelei te ajută să menții umezeala la distanță și, mai ales dacă ai podeaua placată cu gresie, păstrează căldura, astfel încât vei spori confortul locuinței tale în anotimpul rece. Izolarea acoperișului te ajută să stabilizezi temperatura locuinței, dar și să scapi de problemele cauzate de infiltrațiile de apă și să elimini principala cauză a formării mucegaiului. Poți urmări clipul de mai jos pentru a vedea cum se realizează corect izolarea mansardei:

De ce acte ai nevoie pentru a obține banii?

loading...

Potrivit Ordinului publicat pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, dosarul de finanţare trebuie să cuprindă următoarele documente:

 • cerere de finanţare
 • copie după actul de identitate al solicitantului
 • autorizaţie de construire valabilă la data depunerii dosarului
 • ordinul de începere a lucrărilor;
 • extras de carte funciară pentru informare privind terenul pe care se construieşte imobilul, nu mai veche de 30 de zile la data depunerii dosarului de finanţare, în original
 • extras din proiectul tehnic, partea de arhitectură, în original
 • dispoziţie de şantier, dacă este cazul, pentru schimbarea soluţiei tehnice, în original, verificată din punctul de vedere al rezistenţei şi la foc (A1, CC) de către verificatori autorizaţi
 • certificat de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat
 • declaraţie pe propria răspundere
 • adeverinţă privind existenţa contului bancar al solicitantului finanţării
 • pentru imobilele deţinute în coproprietate se va depune o declaraţie notarială, semnată de
 • toţi coproprietarii, referitor la faptul că nu vor depune cerere pentru acelaşi imobil
 • certificat de cazier judiciar emis pe numele solicitantului

Eligibili sunt proprietarii care sunt persoane fizice, cetățeni români, ai unui stat UE sau ai Spațiului Economic European, cu domiciliul stabil în România, atât pentru casele aflate în construcție, cât și pentru cele deja existente, cu o condiție, și anume, imobilul să aibă cel mult două etaje.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News