Organul pe care l-am avut dintotdeauna, dar nu am știut de existența lui! Uite cât de important este pentru fiecare om

By
loading...

    Cercetatorii au facut publica cea mai recenta descoperire – un nou organ in corpul uman care practic absoarbe socul asupra tesutului vital si care ii poate ajuta sa inteleaga mult mai clar cum se raspandeste cancerul in organism si la prevenirea acestuia. Conform Live Science, oamenii de stiinta au descoperit sub piele niste compartimente umplute cu lichid.

 

Desi anatomia umana nu mai este un secret pentru doctori, nu se astepta nimeni sa fie descoperit un nou organ in corpul uman in zilele noastre. Numele organului este „Interstitiu” si ar putea fi cel mai mare organ al corpului uman. Acesta se afla sub piele, dar si in jurul tesuturilor vitale ca plamani, tractul digestiv, vasele de sange si in jurul muschilor.  Initial cercetatorii credeau ca este vorba doar despre un „perete” format din straturi dense de colagen, cu compartimente goale, ce avea rolul de a unii tesuturile intre ele.

Oamenii de stiinta nu au stiut despre existenta acestui organ pentru ca nu se putea observa la microscop. Impresia de „compartimente goale” a fost lasata si din cauza faptului ca fluidul se pierde in timpul pregatirii probelor de tesut – sunt taiate bucati mici, apoi sunt tratate cu diferite substante chimice.

Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea de Medicina din New York si autorul acestui studiu, a declarat ca acest tesut a fost descoperit printr-o metoda inovativa de examinare a tesutului viu pe o persoana. Cel mai important rol al interstitiului este cel de absorbitie al socul si de protectie a organelor.

Corpul uman este alcatuit intr-un procentaj de 60% din apa. Aproximativ doua treimi din apa se gaseste in celule, iar o treime este in exteriorul celulelor si poarta denumirea de lichid „intestitial”. Desi cercetatorii stiau deja ca exista un fluid intre celulele individuale, idee unui interstitiu mai mare, in care exista spatii pline de lichide in tesaturi a fost descrisa vad in literatura de specialitate, a declarat Neil Theise.  Acest nou studiu extinde conceptul de interstitiu prin conturarea si indicarea acestor spatii structurate si este primul care il defineste ca organ in sine.

loading...

Aceasta lucrare se bazeaza pe utilizarea unei noi tehnologii numita endomicroscopie cu laser sau pCLE. Acest instrument combina un endoscop cu laser si senzori care analizeaza modelele fluorescente reflectate si ofera cercetatorilor o vedere microscopica a tesuturilor vii.

De asemenea, aceste descoperiri vin in ajutorul medicilor pentru a intelege mult mai usor de ce tumorile canceroase invadeaza stratul de noduli limfatici.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News