Până la 40 de ani a încercat să facă un copil, a renunțat și a adoptat o fată de 8 luni, dar cea mică refuza să o atingă pe mamă, femeia credea că e o mamă rea, dar abia peste 5 ani a aflat un mare secret cu care se va lupta toată viața! Ce pățise fetița la naștere

By
loading...

Tina Traster și soțul ei și-au dorit dintotdeauna copii. În ciuda eforturilor repetate de a avea un copil, cei doi nu s-au dat bătuți, iar visul lor s-a împlinit și au fost binecuvântați să adopte o fetiță minunată. Noua lor fiică, Julia, crescuse într-un orfelinat din Siberia, și când a venit în noua sa familie, avea doar 8 luni, iar ambii părinți aveau 40 de ani pe atunci.

Dar, în scurt timp, Tina a înțeles că ceva nu era în regulă cu cea mică. Părinții se așteptau ca Julia să lege rapid o legătură cu ei și să înceapă să îi iubească, dar Julia nu le arăta niciun fel de emoție. Nu se uita niciodată în ochii mamei sale, și de cele mai multe ori stătea pe loc, apatică.

Mama a fost distrusă. Credea că nu e o mamă bună pentru copilul ei, dat fiindcă acesta o respingea în repetate rânduri.

„Pentru o vreme, săptămâni, sau poate chiar luni, m-am scufundat în depresie, mă gândeam că am făcut o greșeală uriașă. Poate nu eram făcută să fiu mamă?”, a povestit Tina.

În vreme ce anii treceau, Julia a început grădinița, iar problema a devenit clară. Când Tina a venea să o ia de la școală, fetița era mereu singură, câteodată chiar o găsea ascunsă sub bancă.

Tina a devenit din ce în ce mai disperată și simțea că are nevoie să spună cuiva. A dus-o pe Julia la pediatru și i-a explicat acestuia comportamentul ei. Atunci a aflat că fetița are Tulburare Reactivă de Atașament (T.R.A.). Simptomele se aplicau toate la Julia și de obicei se pare că această tulburare îi afecta mai ales pe copiii care erau plasați în orfelinate la vârste foarte fragede.

loading...

T.R.A. este o tulburare rară care nu le permite copiilor să contruiască legături emoționale cu părinții lor. Julia își evita mama fiindcă fusese traumatizată și neglijată de către părinții ei biologici. Dar acum Tina și Rick nu ar mai fi renunțat niciodată la fiica lor, așa că au făcut tot ce era posibil pentru a o ajuta și pentru a o înțelege, munceau zi și noapte pentru a o ajuta să recapete încredere în adulți și să aibă iar emoții.

Cu mari eforturi și după un timp îndelungat, Tina și soțul ei au reușit să o scoată pe Julia „din lumea ei”, iar toată această încercare semnificativă a fost documentată de Tina în cartea care îi poartă semnătura: „Rescue Julia Twice” (Salvând-o pe Julia de două ori).

„M-a lăsat să-i fiu mamă. Și onorez această încredere pe care mi-a acordat-o prin a-mi aminti, zilnic, cât de mult s-a luptat cu demonii ei din subconștient, și cât de grea a fost lupta ei, și că mereu va avea de luptat.”, a mai mărturisit femeia.

loading...

Acum Julia este un copil frumos, cântă la vioară, iubește animalele și filmul ei preferat este Pinnocchio. Părinții săi sunt foarte mândri de ea, a căpătat foarte greu securitatea de care ceilalți copii se bucură atât de ușor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News