Plămânii: nu te dor niciodată dar îți trimit semne… 8 simptome care ar trebui să te pună pe gânduri!

By
loading...

Detectarea timpurie a oricărei boli este esențială. Îngrijește-ți plămânii adecvat, astfel încât să le protejezi sănătatea. În fond, aceștia se numără printre cele mai importante organe din corpul tău. Calitatea vieții este strâns legată de grija pe care o acordăm corpului nostru. Evident, organele interne sunt foarte importante. Dacă tinzi să obosești repede când urci scările sau te joci cu copiii tăi, este posibil ca plămânii tăi să îți transmită un semnal de alarmă. În condiții normale, un adult poate respira de până la 20.000 de ori pe zi. Când respirația devine neregulată, este cazul să începi să ai mai bine grijă de tine. Căile respiratorii reprezintă cel mai solicitat sistem al corpului. Din acest motiv, oboseala constantă ar putea indica existența unei probleme la nivelul plămânilor.

1. Oboseală sau epuizare: Poate înainte obișnuiai să mergi mult pe jos și să urci mereu pe scări. Însă acum nu mai poți executa aceste activități. Cum te miști puțin, cum te începi să te simți epuizat.

2. Respirație șuierătoare: Nu este normal să produci sunete când inspiri și expiri aer. Dacă observi că respirația ta este șuierătoare, este foarte probabil ca plămânii tăi să se fi îmbolnăvit.

3. Tuse constantă și gripă recurentă: Gripele cauzate de virusuri sunt foarte frecvente pe timp de iarnă. Însă trebuie să începi să îți faci griji dacă tusea persistă sau gripa nu se vindecă. Medicul va începe prin a-ți verifica sistemul imunitar, dar cu siguranță acesta va acorda atenție și plămânilor tăi.

4. Spută: Sputa este un amestec de salivă și flegmă care se dezvoltă la nivelul căilor respiratorii. Fumătorii tind să expectoreze această substanță dimineața. Practic, pacientul simte o nevoie constantă de a scuipa și elimina flegmă.

5. Dificultăți de respirație: Dacă întâmpini dificultăți de respirație, există clar o problemă. Respirația este o funcție normală a corpului, pe care aproape nici nu o remarcăm. Dacă nu reușești să respiri adecvat, există în mod cert o problemă cu plămânii tăi.

6. Presiune la nivelul pieptului: Acest simptom se manifestă sub forma unei presiuni intense la nivelul pieptului. Cel mai probabil, presiunea va fi însoțită de durere atunci când tușești, mergi pe jos, respiri adânc sau te apleci.

loading...

7. Pierderea masei musculare: Masa musculară poate să se reducă din cauza inabilității organismului de a realiza schimbul de oxigen. Deși acest simptom poate avea la bază și alți factori, dacă survine concomitent cu celelalte semnale de alarmă prezentate în acest articol, cauza ar putea fi plămânii.

8. Febră inexplicabilă: Febrele care survin aparent fără motiv nu sunt normale. O febră reprezintă o modalitate de apărare a organismului și indică existența unei nereguli. De obicei, acest simptom este însoțit de inflamarea nodulilor limfatici.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News