Prajitura racoritoare cu zmeura si frisca

By
loading...

Ce poate fi mai delicios intr-o zi calduroasa decat o prajitura care sa te racoreasca? Gustul dulce-acrisor al zmeurei este perfect combinat cu frisca. Combinatia este una indragita de toata lumea si iti poti surprinde oricand familia sau musafirii cu aceasta alegere de desert. Cel mai mare avantaj al acestei prajituri este faptul ca se pregateste foarte repede, nu iti trebuie foarte mare experienta, doar un pic de atentie!

Ingrediente necesare pentru prajitura cu zmeura si frisca:

Pentru blat:

  • 375 g faina
  • 250 g unt
  • 125 g zahar
  • 1 ou
  • jumatate de lamaie
  • 1 varf de cuit de bicarbonat
  • coaja de la o lamaie.

Pentru umplutura

  • 300 g zmeura proaspata {se poate folosi si congelata sau inlocuita cu fructe de padure}
  • 300 g frisca

Mod de preparare al prajiturii cu zmeura si frisca:

Faina se cerne inainte, apoi se adauga intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc, unde se pune oul, impreuna cu coaja rasa de la o lamaie. Bicarbonatul se stinge cu o lingurita de zeama de lamaie, apoi se adauga si el. Untul se taie in cubulete mici si se adauga, impreuna cu zaharul. Indicat este sa le amestetci cu mana, dar poti folosi si o paleta speciala. Se framanta bine, pana se incheaga toate ingredientele. Aluatul se imparte in trei parti egale si se indinde in forma dorita, cerc sau patrat, intr-o tava de cuptor. Daca va permite spatiul, le puteti coace pe toate trei in acelasi timp, daca nu pe rand. Aveti grija sa nu uscati blatul foarte tare.

Cand sunt gata, se aseaza pe o suprafata plana, pentru a nu risca sa isi schimbe forma. Prima foaie se aseaza pe un platou, se adauga frisca si zmeura si se repeta procedura pana la ultimul blat. Ornamentul de final este cu un strat de frisca si adaugate fructe. Desertul se tine la rece, apoi se serveste in functie de preferinte.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News