Premiera in Romania! Primul transplant de plamani se face chiar acum la Spitalul Sf. Maria, din Bucuresti!

By
loading...

Premiera in Romania! Transplantul de plamani are loc chiar in acest moment la spitalul Sfanta Maria, din Bucuresti! Echipa este condusa de romanul Igor Tudorache si realizeaza aceasta premiera medicala, informeaza Libertatea.

Prelevarea organului de la donat a durat aproximativ 3 – 4 ore, iar dupa ora 05:00 a zilei de 18 aprilie a inceput pregatirea pentru transplant. Pana la aceasta ora a fost transplantat primul lob, urmand cel de-al doilea. Donatorul este victima unui accident vascular, care nu a mai putut fi salvat, iar familia a hotarat sa ii doneze organele. Prelevarea de organe s-a produs la Spitalul Floreasca, apoi plamanii au fost transportati la spitalul Sfanta Maria. Primitorul este un barbat, in varsta de 50 de ani, din Iasi.

In romania, sunt trei spitale la care se poate face acest transplant de plamani: Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, Spitalul Militar Central si Spitalul Sfanta Maria. A fost ales cel din urma pentru ca a depus dosarul complet si a fost si acreditat, a anuntat Radu Deac, presedintele Agentiei Nationale de Transplant.

Primul transplant de plaman, la nivel mondial, a fost realizat in 1963, dar din 1985 aceste operatii au fost realizate constant. La nivel mondial, s-au realizat 4.168 de operatii de transplant de plaman intre anii 1985 si 2014.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News