Primar german: „Mai bine dublez numărul de sirieni, dar să plece românii”. Ce a promis că va face primarul dacă scapă de ai noștri

By
loading...

Într-un interviu acordat unei publicații germane, primarul orașului Duisburg a spus că est-europenii, în special românii și bulgarii, „nu vin toți la Duisburg ca să muncească” și că îi preferă pe migranții sirieni.

Sören Link a declarat pentru Der Westen că Duisburg este un oraș cu o rată de șomaj de peste 12% și că românii și bulgarii s-ar duce „în altă parte” dacă chiar ar vrea să muncească. „Vin la Duisburg datorită condițiilor favorabile de locuit și a infrastructurii bune”, a declarat Link.

Link atacă practic un fenomen caracteristic orașului, care uneori alimentează polemicile politice. În Duisburg, Dortmund și Köln trăiesc mulți români și bulgari care deseori sunt parte a etniei rome. Aceștia și-au utilizat dreptul UE de liberă circulație și s-au mutat în regiunea Ruhr. Împreună cu turcii, imigranții reprezintă 36,4% din populație.

În prezent, în zonă sunt acum 17.500 de bulgari și români. Mulți dintre ei trăiesc în grupuri mari, înghesuiți în locuințe situate în clădiri abandonate.

ink s-a declarat împotriva prezenței est-europenilor încă de acum doi ani când, pe timpul unei conferințe privind refugiații, a spus: „Mi-ar plăcea să dublez numărul sirienilor, dacă aș putea trimite de aici câțiva est-europeni”. Apoi politicianul și-a cerut scuze, spunând că nu a ales cele mai fericite cuvinte și că nu a vrut să rănească pe nimeni personal.

Acum, chiar înainte de alegerile locale pentru primărie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete și a spus în interviu că la acea vreme a primit „un puternic sprijin al publicului” pentru declarațiile legate de sirieni și est-europeni.

loading...

Sursa: stirileprotv.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News