Primele imagini de pe Marte trimise de Sonda InSight

By
loading...

Sonda spatiala create de NASA, InSight, a aterizat cu success pe Marte si a trimis deja primele imagini de pe aceasta planeta. Aceasta are la bord o incarcatura de valoare, un cip ce contine numele a 2,42 milioane de oameni. Dupa o calatorie de sapte luni prin spatiu, luni seara sonda a aterizat pe planeta rosie in jurul orei 22.

Informatiile trimisede catre InSight catre Nasa, inclusiv o poza cu locul in care se aflaau fost primite la doar opt minute de la aterizare., conform CNN. Aplauzele frenetice nu au intarziat sa apara din partea cercetatorilor NASA dupa primirea confirmarii aterizarii sondei in siguranta pe Marte. Momentul aterizarii a fost urmarit in lumea intreaga si a fost transmis in direct pe un ecran gigant de pe turnul bursei Nasdaq din New York.

Cercetatorii Nasa responsabili pentru aceasta misiune au fost felicitati de catre astronautii de pe Statia Spatiala Internationala, si au recunoscut ca au avut emotii in momentul urmaririi amarizarii.
Misiunea InSight este o sonda spatiala conceputa de NASA pentru analizarea activităţii seismice şi a structurii interne a lui Marte si este programată să dureze doi ani, notează Mediafax.

Dispozitivul InSight este primul care ajunge pe Marte din 2012 de cand roverul Curiosity al NASA a atin suprafata planetei rosii. Acesta a costat 993 de milioane de dolari si are o inaltime de aproximativ un metro, 5,5 metri dupa extinderea panourilor solare. Distanta parcursa pana la amarizare a fost de 482 de milioane de kilometric in sapte luni, fiind o etapa de pregatire in vederea unei misiuni in care va fi implicat un echipaj uman. Acest lucru NASA spera s ail faca pana in anul 2030.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News