Primesti multe apeluri de la numere necunoscute si din tari exotice? Mare Atentie! Metoda prin care au fost pacaliti mii de romani!

By
loading...

O tactica stiuta de foarte multi ani inca este „la moda” si face din ce in ce mai multe victime. Mii de romani s-au plans ca au facturile telefonice foarte mari si au inceput sa faca investigatii. De la toti auzi aceeasi poveste: au avut apeluri nepreluate de la numere din straintate, mai exact din tari exotice. Cand au sunat inapoi, curiosi, le-a raspuns un robot, care nu vorbea engleza, iar majoritatea au asteptat cateva minute, sperand ca le va raspunde cineva.

 

Pe scurt, o varianta de scoate bani fara sa fie depistati. Majoritatea prefixelor numerelor respective provin din urmatoarele tari: Malawi (+265), Nigeria (+234), Malawi (+265), Tunisia (+216), Russia (+7),Pakistan (+92), iar lista poate continua. Daca aveti un apel nepreluat de la un numar necunoscut si cu prefixele enumerate mai sus, evitati sa sunati inapoi.

Pe piata neagra circula fel de fel de baze de date, asa ca nu trebuie sa va mirati de unde au numarul dumneavoastra – cu siguranta macar o data in viata ati participat la o tombola, sau ati completat un formular pentru un concurs, sau ati comandat ceva online.

 

loading...

Odata ce apelati acele numere, factura o sa fie supraincarcata, iar costurile suplimentare le veti sesiza abia cand primiti factura de telefonie mobila. Din nefericire, nu veti putea fi despagubit, pentru ca nu este vina operatorului de telefonie mobila, iar sfatul politistilor este sa nu sunati inapoi.

„Politia va recomanda, in cazul in care sunteti apelat de un astfel de numar si nu aveti rude sau prieteni apropiati in tarile respective, sa nu apelati inapoi numerele respective. Puteti fi victima unei inselaciuni”.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News