Reteta de ardei umpluti de post de la Manastirea Prislop! Iata cum prepara maicutele deliciosul preparat

By
loading...

Aceasta reteta se pregateste foarte repede si este deosebit de gustoasa! Maicutele prepara ardeii umpluti de post dupa o reteta veche, care iti aduce aminte de gustul mancarurilor facute de bunica!

Una dintre cele mai des intalnite retete de post! Daca folosesti ingredientele pe care le indica calugaritele de la Manastirea Prislop, este imposibil sa nu iasa o mancare extrem de delicioasa! Iti vei surpinde toata familia, de la mic la mare, cu acest gust deosebit! Mirosul s-ar putea sa iti aduca si vecinii la masa! Eu am incercat aceasta reteta si mi-a adus aminte de preparatele extrem de gustoase pe care mi le face bunica in copilarie. Trebuie sa incercati aceasta reteta, nu numai in perioada postului.

Ingredientele necesare pentru prepararea ardeilor umpluti de post:

  • 7 ardei grasi
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 150 g orez
  • 3 rosii
  • boia de ardei dulce
  • piper, sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita de vegeta
  • patrunjel

Modalitate de preparare ardei umpluti de post:

Ardeii se spala foarte bine, se curata de cotor si de seminte. De pe cotor se indeparteaza semintele si se pastreaza pentru a fi folosit drept capac.

Separat, se pregatesc legumele. Ceapa si ardeiul se taie sub forma de sozisori foarte fini, iar morcobul se rade. Se pune o tigaie pe foc si uleiul la incins. Se calesc legumele, apoi se adauga orezul si pulpa de la rosii si se lasa pe foc pana compozitia cand capata o consistenta foarte buna pentru a umple ardeii cu ea. Se adauga sare si piper in functie de gust.

Cand este gata, se opreste focul si se umplu ardeii rand pe rand. Se ia o cratita mai inalta si se aseaza in ea. Se adauga apa calda si cateva rondele de rosii, apoi se pun pe foc. Se adauga o lingurita de vegeta, iar focul trebuie sa fie mic, pentru a nu se lipi de oala. Cand acestia sunt aproape gata, se dizolva o lingura de faina in apa calduta si se toarna deasupra ardeilor. Cand sosul incepe sa scada si ardeii au fiert, se opreste focul. Se adauga verdeata tocata marunt si se servesc calzi. In functie de preferinte, puteti sa ii serviti cu iaurt sau muraturi.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News