Rețeta zilei! Gogoși de post pufoase, un dulce de casă ieftin și rapid, perfect pentru zilele acestea! Uite cât de simplu se face

By
loading...

Când vine vorba de gogoși, gândul mă poartă direct în copilărie, iar gogoși pufoase am mâncat doar la bunica!

Astăzi, vă prezentăm cea mai simplă și ieftină rețetă de gogoși de post. Sun pufoase, moi, umflate și infuriate, dolofane, din aluat dospit și se pot servi simple sau umplute cu gem. De asemenea, se pot praji in ulei sau pot fi date sa se coaca in cuptor.

Ce buna e o gogoasa de post fierbinte, moale si pufoasa, pudrata generos cu zahar farin vanilat! Poate fi simpla sau umpluta cu gem dulce-acrisor, e la fel de buna 🙂

Iar gogosile de post sunt foarte moi si pufoase, ieftine si tare usor de facut. Se pot face sub forma de turte-placinte mari, coapte in tigaie sau pe plita (lespede), se pot face rotunde, decupate cu o forma sau un pahar, se pot face in orice forma doriți!

INGREDIENTE PENTRU RETETA DE GOGOSI DE POST PUFOASE

-500 g faina
-1 lingurita cu varf zahar zahar
-6 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
-350-400 ml apa calduta

loading...

-2-3 linguri ulei
-arome dupa preferinta: vanilie, coaja de lamaie sau portocala, rom, scortisoara
-1 praf de sare, cat se ia cu 3 degete
-Ulei pentru prajit

-zahar pudra vanilat pentru decor

MOD DE PREPARARE PENTRU RETETA DE GOGOSI DE POST PUFOASE

Se cerne faina, ca sa se aeriseasca si sa se elimine eventualele corpuri straine.
Se adauga drojdia uscata si zaharul si se amesteca. Daca folositi drojdie proaspata, aceasta se lichefiaza cu 1 lingurita de zahar si se toarna peste faina.
Se adauga sarea, aromele si 400 ml de apa.
Se amesteca totul, apoi se mai adauga putina apa daca aluatul e prea tare. In general mai e nevoie de 1-2 linguri de apa sau faina, in functie de gradul de umiditate al fainii si al continutului in gluten.

loading...

Se incepe framantarea, adaugand putin cate putin uleiul. Nu se framanta mult, e un aluat simplu, usor, asa ca este nevoie doar sa fie bine incorporate toate ingredientele. In 10 minute este gata
Se acopera vasul cu aluat, apoi se lasa la cald pana isi dubleaza volumul.
Se rup si se modeleaza gogosile, in forma si marimea dorita. Acum eu am intins o foaie cam de 1cm grosime, pe masa unsa cu ulei si am decupat cercuri cu un pahar.

Se lasa la dospit 15 minute.
Acum se prajesc in ulei incins, la foc potrivit. Cand sunt aurii se intorc pe partea cealalta, iar cand sunt aurii pe ambele parti, se scot in strecuratoare sau pe servetele de hatie.
Daca vreti sa le faceti coapte in cuptor, le asezati in tava tapetata cu hartie de copt, imediat dupa modelare. Se lasa 15 minute la dospit apoi se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 de grade), pana cand sunt aurii.
Se pot lasa simple sau se umplu cu gem fin de orice fel. Umplerea se poate face cu o seringa speciala, se gaseste pe net sau in magazinele de menaj.

Se pudreaza cu zahar farin sau se glaseaza cu fondant de patiserie.

Se mananca acum cu multa pofta, aceste Gogosi de post pufoase sunt delicioase la micul dejun, ca desert sau la pachetel.

loading...

Pofta buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News