Se închid din nou școlile în București! Primarul Capitalei a făcut anunțul: Când vor sta elevii acasă

By
loading...

Conditiile meteo se inrautatesc spre sfarsitul saptamanii, astfel, joi si vineri se preconizeaza a fi varful ninsorilor in Bucuresti!

Initial, Gabriela Firea, primarul Capitalei, anuntase ca exista posibilitatea ca scolile sa se inchida joi si vineri datorita vremii nefavorabile:

„Vom lua o decizie în ceea ce priveşte posibilitatea de închidere a şcolilor joi şi vineri. Ne-am pus problema, având în vedere că joi şi vineri ninge din nou”

Nu este prima oara cand scolile din Bucuresti sunt inchise  din cauza conditiilor meteo! In luna februarie, atat scolil;e din Bucuresti cat si cele din alte judete au fost inchise!

Este oficial! Primaria Bucurestiului a luat decizia de a suspenda cursurile in ziua de vineri, fiind anuntate ninsori!

Elena Mateescu, director ANM, a declarat:

„Miercuri, în condiţiile care cerul va fi degajat de nori, vom avea fenomen de ger, mai ales în partea Moldovei. Vom avea în Banat, Moldova, Ardeal precipitaţii sub forma de ninsori, iar în Muntenia şi Dobrogea precipitaţii mixte care vor favoriza poleiul. Joi dimineaţa va fi ger, iar în noapte de joi spre vineri vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominante sub formă de ninsori. Joi noapte şi pe parcusul zilei de vineri să avem din nou cantităţi importante, predominante de ninsori. Treptat în noaptea de joi spre vineri vor fi condiţii care vor favoriza viscolirea stratului de zăpdată. În această după-amiază vom transmite o prognoră specializată pentru Capitală pentru că joi şi vineri urmează un episod mai degrabă de iarnă”

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis marți o nouă informare de vreme deosebit de rece, precipitații în general moderate cantitativ şi polei, valabilă în perioada 20 martie, ora 15:00 – 22 martie, ora 10:00.

loading...

În intervalul menționat vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade față de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea și dimineața în toată țara, iar în cea mai mare parte a Moldovei și ziua.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud a teritoriului și la munte, izolat, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

În zona montană vor fi ninsori, iar în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare și trecător se va forma polei sau ghețuș, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

loading...

Vremea deosebit de rece se va menține până spre sfârșitul săptămânii și vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariție pe parcursul zilelor de joi și vineri, în special în sud, în sud-est și la munte.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News