Se întâmplă chiar peste două zile! Se mărește prețul la gaze! Vezi aici cine o să scoată mai mulți bani din buzunar chiar de la 1 aprilie

By
loading...

Noile scumpiri nu se aplica pentru toata lumea. De la 1 aprilie 2018 cresc preturile pentru furnizarea gazelor naturale ale consumatorilor casnici, mai putin pentru clientii Engie.  Conform unei decizii luate de Comitetul de reglementare al ANRE, cresterea va fi de 1,2 bani/ kWh.

“Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa de joi, 29 martie 2018, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici. În conformitate cu metodologiile de tarifare, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale înregistrează următoarea evoluţie: pentru 34 din cei 36 de operatori economici deţinători de licenţă de furnizare a gazelor naturale care au şi clienţi reglementaţi, preţurile aplicate clienţilor casnici reglementaţi rămân aceleaşi. Pentru operatorul economic Engie România SA se va înregistra o creştere de preţ pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici, creştere datorată, în principal, corecţiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce înseamnă o creştere de 1,2 bani/ kWh, de la 11,8 la 13 bani /kWh”, se arată într-un comunicat al ANRE.

Operatorul economic  E.ON Gaz Furnizare România SA anunta ca va mentine aceleasi preturi pentru furnizarea gazelor naturale aplicate catre consumatorii casnici.

Toti consumatorii casnici trebuie sa stie insa ca a fost implementat un cadru legal, care permite sa iti alegi propriul furnizor de gaze naturale. Totodata trebuie mentionat faptul ca schimbarea contractului de furnizare a gazelor naturale este gratuit, nu implica nicio schimbare de ordin tehnic, iar orice consumator casnic poate incheia oricand un contract si sa treaca de la furnizorul de gaze naturale reglementat la furnizarea in regim concurential.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News