Secretul marilor bucatari este dezvaluit! Afla si tu cum poti face cea mai buna marinada pentru friptura pe care o vei pregati de Paste! E un deliciu!

By
loading...

Friptura de miel este nelipsita de pe mesele romanilor de Paste. Tu stii sa o pregatesti corect? Noi am aflat secretul de la marii bucatari! Merita incercata! Rezultatul va fi o mancare sanatoasa, fara prajeala in exces.

Cand te hotarasti sa marinezi carnea, vei stii ca va capata un gust mult mai bun si o aroma aparte. Carnea lasata la marinat absoarbe lichidul in care este pusa, iar dupa ce trece prin procesul de gatire, aceasta este mult mai suculenta. Ca si plus, carnea va fi gatita mult mai repede.

Ingrediente:

  • ulei de masiline;
  • vin alb;
  • usturoi verde;
  • menta;
  • cimbru;
  • busuioc;
  • foi de dafin
  • piper;
  • boia dulce;
  • sare.

 

Busuiocul, menta si usturoiul vor fi taiate marunt si se vor pune intr-un bol cu vin, amestecandu-se pentru a se omogeniza. Apoi se adauga piper si sare dupa gust.

Cantitatea de bait facuta trebuie sa fie suficienta incat sa acopere carnea. Un vas de yena ar fi ideal, cat mai intins. Deasupra se trage o folie de plastic sau aluminiu pentru a sigila vasul, iar aromele se vor fixa mai usor in carne. Vasul cu carne se pune la frigider si se lasa asa cel putin cateva ore, chiar si peste noapte.

loading...

Un aspect foarte important este sa scoateti carnea din frigider cu cel putin o ora inainte sa o bagati la cuptor sau sa o prajiti, carnea trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a fi cat mai frageda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News