Sistemul de avertizare a populatiei, prin telefonul mobil, in timp real! „RO-ALERT” a fost promulgat de Presedintele Klaus Iohannis!

By
loading...

Proiectul pentru aprobarea Ordonantei de urgenta cu privire la implementarea Sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta, a fost adoptat in unanimitate de catre Camera Deputatilor.

Sistemul de avertizare a populatiei in situatii de urgenta „RO-ALERT” este bazat pe tehnologii moderne din domeniul comunicatiilor si a tehnologiei informatiilor, cu o multime de avantaje fata de cel actual. Prin intermediul retelelor operatorilor de telefonie mobila se transmit mesaje rapide de avertizare adaptate evenimentului iminent, fie ca este vorba despre fenomene meteorologice sau hidraulice periculoase.

Sistemul „RO-ALERT” poate transmite urmatoarele tipuri de mesaje:

  • mesaje adaptate evenimentului iminent;
  • mesaje catre utilizatorii aflati intr-o zona care poate fi afectata, chiar daca este reteaua cazuta;
  • mesaje afisate instantaneu pe display-ul telefonul, fara a fi nevoie sa deblocati telefonul;
  • la intervale de timp prestabilite, aceste mesaje se vor repeta;

 

Chiar daca sunteti inafara tarii, puteti beneficia de aceste avertizari in tari precum S.U.A, Olanda, Lituania, Franta, Germania si Belgia, care au sisteme similare si care intre timp chiar si-au dovedit eficacitatea.

„RO-ALERT” va fi pus in aplicare de catre Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicatii Speciale si va functiona 24/24.  Conform dispozitiei Guvernului Romaniei, suma alocata din Fondul de Rezerva bugetara pentru implementarea sistemului „RO-ALERT” este de 30.400 Ron.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News