Statul roman vrea sa ofere copiilor nascuti pana la aceasta data o avere! Uite cati bani poti primi de la stat! Suma e fabuloasa!

By
loading...

Statul roman vrea sa ofere copiilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2018 suma de 10.000 euro, in baza unei legislatii initiate in parlament.

Propunerea venita din partea reprezentantilor Partidului Noua Romanie este menita sa ii ajute pe tineri sa isi continue studiile, sa isi cumpere o locuinta sau sa isi deschida o afacere. Potrivit acestora, statul va vira lunar suma de 300 Ron in contul nou nascutului la CEC Bank, astfel incat la majorat sa aiba in cont suma de 10.000 Euro. Pentru a putea fi cat mai bine coordonat si supravegheat acest program, PNR a sugerat sa se creeze Autoritatea Nationala pentru Copii si Tineri.

„Am conceput acest proiect de lege cu gândul la toți copiii care la vârsta de 18 ani vor,  fie să meargă la facultate și familia nu îi poate susține financiar, fie la cei care vor să fie independenți și nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor să își cumpere o locuință. Statul român trebuie să se îngrijească serios de fiecare cetățean în parte, încă din prima zi lui de viață. Această lege e un fel de mulțumire a statului român pentru fiecare nou născut și o garanție că statul se îngrijește de el. Iar la vârsta majoratului, statul român îi oferă un ajutor real prin intermediul căruia poate porni cu dreptul în societate din postura de român major”, a declarat Sebastian Popescu, președintele PNR.

Conform legii, acesti bani vor putea fi utilizati doar dupa ce au implinit varsta de 18 ani si daca termina cele 12 clase obligatorii. Suma poate fi utilizata doar de beneficiarul direct al contului in urmatoarele conditii:

  • pentru a-si continua studiile in invatamantul superior;
  • pentru a-si achizitiona o locuinta;
  • pentru a-si deschide o afacere;
  • pentru tratament in caz de boala.

Desi vor sa sprijine si sa recompenseze fiecare copil, sa ajute educatia si sa ofere un start promitator in societate, presedintele PNR a anuntat ca legea va fi insotita de norme foarte stricte de aplicare care vor stabili conditiile de acordare pentru fiecare persoana in parte.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News