Stufat de miel dupa reteta bunicii! Bun de te lingi pe degete! Tu stii sa faci acest preparat?

By
loading...

Stufatul de miel este un preparat traditional romanesc care nu lipseste de pe masa de Paste! Acesta se pregateste indeosebi primavara, atunci cand gasim ceapa verde si usturoi verde din abundenta in piete. Daca nu va place mielul, puteti patra reteta si sa incercati sa schimbati cu carne de ied, de porc, chiar si crap – va fi la fel de delicioasa! Timpul de preparare este de aproximativ 40-45 de minute, iar la cuptor trebuie sa mai stea aproximativ 20-30 de minute. In consecinta, in maxim o ora jumatate veti avea un preparat delicios pe masa de Paste!

Ingrediente:

  • pulpa de miel – 500 gr fara os;
  • usturoi verde – 3 legaturi;
  • ceapa verde – 3 legaturi;
  • ceapa – 1 bucata;
  • suc de rosii – 2 linguri;
  • patrunjel – o legatura;
  • ulei – 100,;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

  1. Toate legumele si verdeturile se spala foarte bine.
  2. Ceapa alba se toaca marunt impreuna cu patrunjelul.
  3. Usturoiul si ceapa verde se taie pe diagonala, in bucati de aproximativ 3-4 cm, ideea de baza este ca ar trebui sa fie mai maricele.
  4. Carnea de miel se taie in bucati, ca pentru tocanita.
  5. Se calesc ceapa si usturoiul verde in ulei incins aproximativ 5 minute, apoi se scot intr-un bol.
  6. In uleiul ramas in tigaie, puneti la prajit carnea de miel si ceapa tocata marunt.
  7. Dupa ce se caleste ceapa, se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute;
  8. Dupa ce a scazut apa, puneti inapoi ceapa si usturoiul verde si piper dupa gust.
  9. Se lasa 5 minute si se adauga si patrunjelul, tocat fin si se da la o parte de pe foc.
  10. Se baga la cuptor pentru inca 20-30 de minute, in functie de cat de frageda este carnea.

Preparatul se serveste cald! Pofta buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News