„Sunt căsătorit de un an și am un copil de trei luni. Mi-e greu, dar copilul nostru este…” Detaliul ăsta nu-i dă pace bărbatului. Ce are copilul lui și vrea să facă

By
loading...

Dragă Adela,
Am o mare dilemă. Sunt căsătorit de un an (pe soția mea am cunoscut-o cu șase luni înainte de căsătorie) și am un copil de trei luni cu ea. Problema mea e următoarea: eu sunt blond cu ochi albaștri, soția mea e blondă cu ochi albaștri, iar copilul nostru este mai închis la culoare (n-aș spune că e chiar mulatru, dar e mai negricios) și are părul creț. Înainte să fie cu mine, soția mea a fost cuplată cu un mulatru, un tip din Congo, student în București, al cărui tată este german, iar mama este Congoleză. Îți dai seama că aș avea un motiv întemeiat să cred că acest copil nu e al meu, mai ales că am surprins-o de câteva ori pe soția mea discutând cu fostul ei iubit. Ce să fac? Mi-e greu să trăiesc în incertitudine și aș vrea să fac un test de paternitate, însă îl iubesc pe acest copil și mi-e teamă de rezultat.

Adela răspunde: 

Dragul meu,
Deja evidențele îți confirmă temerile, dacă spui că bebe are toate semnalmentele unui strămoș mulatru. Prin urmare, cu sau fără test de paternitate, lucrurile cam așa stau. Nu știu cât de lung a fost intervalul de timp între relația cu tine și relația cu fostul pentru iubita ta, dar se pare că probabilitatea ca tu să fii tatăl lui bebe este destul de mică. Este posibil ca tu s-o fi cunoscut cu șase luni înainte de căsătorie, dar poate, la acea vreme, ea să nu fi fost încă decisă cu cine dorește să rămână, și să mai fi avut vreo întâlnire și cu iubitul mulatru. Poți să faci testul, doar ca pe o formalitate, ca să nu ai niciun dubiu. Mai departe, este hotărârea ta. Dacă spui că deja l-ai îndrăgit pe cel mic, atunci poți să-i pui în vedere soției: ”Rămân cu voi numai dacă tatăl lui biologic renunță la orice pretenție în ceea ce îl privește pe copil” – spre exemplu. Sau, dacă te simți trădat, poți să dai înapoi – e alegerea ta, nimeni nu te poate învinui pentru nimic, tu ai fost cinstit de la început. Oricum, dacă ea a acceptat să se mărite cu tine, putem spera că te-a ales. La urma urmei, ea putea să rămână cu fostul, dar a preferat să fie cu tine. Până la urmă, ceea ce contează sunt sentimentele pe care le avem față de cei cu care trăim în acest moment, nu trecutul fiecăruia dintre noi. Dacă tu poți să-ți iubești familia așa cum este ea acum, ce rost mai are să faci investigații când poți, pur și simplu, să fii mulțumit?

 

Sursa: libertatea.ro 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News