Toți românii care au geamuri termopan trebuie să afle! Uite ce ți se poate întâmpla în aceste zile geroase, dacă ignori nu faci asta!

By
loading...

Pe măsură ce timpul trece, ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de intervenție pentru a nu se degrada. În plus, odată cu venirea sezonului rece, geamurile termopon au nevoie de o atenție deosebită, mai ales dacă nu ne dorim să avem pierderi de căldură și, implicit, facturi mai mari la încălzire! Dacă ai observat că ferestrele locuinței tale nu se mai închid ca și atunci când au fost montate și că se simte curent în jurul lor, înseamnă că au nevoie să fie reglate!

Iată cum îți dai seama că ferestrele tale au nevoie de reglaj.

De când au fost instalate și până în prezent, ferestrele cu geam termopan se lasă și își pierd proprietățile.

Dacă și tu te-ai întrebat cum poți să îți dai seama dacă geamurile tale au nevoie de reglaj, ei bine avem pentru tine două soluții extrem de simple. Prima o poți pune în aplicare așezând o lumânare în dreptul ferestrei. Dacă flacăra se mișca necontrolat înseamnă că geamurile tale termopan nu se aliniază corect.

Pe de altă parte, încearcă să pui o foaie de hârtie între deschidere și toc, apoi închide fereastra și încearcă să tragi foaia. Daca foaia nu întâmpină rezistență și o poți trage ușor, trebuie și de această dată să îți reglezi ferestrele.

Reglarea ferestrelor de termopan

Vestea bună este că, dacă ai cunoștințele necesare, poți să reglezi singur ferestrele de termopan. Caută bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unei șurubelnițe, încearcă să-l strângi. Astfel vei regla presiunea. Fă această operațiune la toate geamurile ca să te asiguri că toate funcționează bine.

loading...

Tot din acest orificiu reglezi geamul termopan pentru vara și pentru iarnă.

Dacă lași mereu ferestrele în regim de iarnă, atunci se va forma o presiune ridicată ce va afecta cauciucul de izolare și îl va face să se degradeze mult mai repede. Dacă aceasta strângere nu funcționează cum ți-ai dorit, încearcă să schimbi garnitura geamului termopan sau să ungi balamelele ferestrei cu uleiuri speciale.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News