Tu știi care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat? La asta nu te-ai fi gândit! Ai grijă să nu le mai încurci de azi înainte!

By
loading...

Pentru foarte mulți dintre noi zahărul vanilat și cel vanilinat reprezintă unul și același lucru. Dar, din păcate, diferențele sunt enorme!

Zahărul vanilat este obținut din extractul de vanilie, iar zahărul vanilinat din vanilină. Odată ce ne-am lămurit apare un alt semn de întrebare! Care este diferența dintre cele două?

Așa cum spuneam, zahărul vanilat este obținut din batoanele de vanilie, deci este un produs natural. Culturi de vanilie se găsesc în Madagascar sau Tahiti, acestea fiind cele mai recunosucte țări la nivel mondial producătoare de mult adoratul îndulcitor. Batoanele se lasă la soare, după care la uscat, moment în care aroma începe să se intensifice în bețișorul parfumat.

Vanilia naturală este un bun afrodisiac și conține foarte multă vitamina B, ajută la eliberarea de stres și binedispune, determinând producerea hormonilor responsabili cu starea de bine: endorfinele. Vanilia este adăugată la zahărul normal și astfel se obține conținutul pliculețelor care dau un gust aromat prăjiturii.

Pe de altă parte, este important de știut că
zahărul obținut din vanilină nu are aceleași proprietăți benefice. Vanilina este un produs sintetic, obținut prin procesare în fabrică. Mai este numit și „imitație de vanilie” sau „aromă de vanilie”. Nu există niciun motiv logic pentru care să îl cumpărați!

Este preparat din zahăr, sirop de porumb și alți îndulcitori similari, foarte ieftini și toxici. În concluzie, zahărul vanilinat are gust de vanilie, însă nu are nicio legătură cu ea!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News