Ultimă oră: Se schimbă Codul Rutier! Permisul de conducere se va obține mai greu, uite care este noul criteriu eliminator:

By
loading...

Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră până în 2020 și un plan de acțiune pentru implementarea acesteia, conform romaniatv.

Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră până 2020 și un plan de acțiune pentru implementarea acesteia. Documentul, care se află în dezbatere publică, propune și să se permită dreptul de a da examenul pentru permisul auto doar celor care au absolvit învățământul obligatoriu, de 10 clase.

În același timp, se vorbește și de crearea unui cadrul legal necesar pentru a-i reabilita și consilia pe șoferii cu abateri grave și repetate de la normele rutiere, mai ales în cazul conducătorilor auto profesioniști.

Vor îmbunătățite și evaluările medicale și psihologice pentru obținerea permisului auto, prin actualizarea periodică a baremelor de evaluare și eliminarea posibilităților de obținere a avizelor în mod fraudulos. De asemenea, după o anumită vârstă, controalele medicale pentru șoferi se vor face mai des.

Guvernul mai propune și ca mașinile implicate în accidente rutiere să aibă parte de o inspecție tehnică de siguranță înainte de repunere în circulație, iar șoferii și operatorii de transport, în caz de abateri, să fie sancționați.

În ceea ce privește sancțiunile pentru nerespectarea legislației rutiere, Guvernul vrea să întărească sistemul de amendare cu ajutorul „sistemelor automate, propunând analizarea și adoptarea modelului statelor membre UE care înregistrează procente maxime de încasare pe aceste tip de constatare a contravențiilor”, conform romaniatv.

Sursa: romaniatv

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News