Vasilica: „Sunt însărcinată în 34 de săptămâni, iar în urmă cu 2 săptămâni am ajuns la spital cu dureri puternice de burtă. Credeam că poate bebe vrea să vină mai repede, dar mai bine stăteam acasă…” Ce a urmat apoi pare desprins dintr-un scenariu de coșmar!

By
loading...

O doamnă însărcinată în 34 de săptămâni povestește cum a fost tratată la maternitatea Piatra-Neamț în urmă cu 2 săptămâni. Redăm mai jos experiența dumneaei, exact așa cum a fost trimisă de viitoarea mămică:

„Mă numesc Vasilica și vreau să povestesc neplăcerile întâmpinate la Maternitatea Piatra Neamț. Încă nu am născut, sunt însărcinată în 34 de săptămâni, iar în urmă cu 2 săptămâni am ajuns la secția UPU a spitalului cu dureri puternice de burtă. Credeam că poate bebe vrea să vină mai repede, și am hotărât să merg la spital, dar mai bine stăteam acasă…

Ajunsă acolo, mi s-au luat datele la internări, o doamnă destul de drăguță ( cred că a fost singura), mi-a vorbit frumos, încerca să mă calmeze că totul va fi bine… De acolo am mers la sala de nașteri să verifice dacă trebuie să nasc sau nu…

Un pat unde mai stătuse o mămică care născute înainte cred, fără lenjerie schimbată, de masa unde am urcat nu mai zic…Arăta groaznic! Moașa care era de gardă a început să facă controlul de parcă aș fi fost un obiect de studiu, nu un om…. De tonul cu care mi-a vorbit nu mai spun… Totul era în regulă cu sarcina, am mers pe secția de gravide unde au început să-mi facă tratament, a doua zi s-au recoltat analize, urocultura, etc….

M-au trimis la secția de Urologie pentru un control, și acolo un doctor Buiciuc foarte „plictisit” de meserie, în urma verificării vizuale a urinei și a unui control cu palpare în partea dreaptă a rinichiului mi-a zis că am probleme cu rinichiul drept, trebuind să revin a doua zi dimineață la același control…

Luni când m-a văzut din nou, mi-a zis că e un pic mai bine, că duminică nu era perfect. A prescris un tratament cu Cefotaxim 2mg, recoltare analize (la care nu le știu nici în momentul de față rezultatul) și o ecografie renală. La ecografie mi s-a spus că într-adevăr este o problemă cu rinichiul drept, dar poate și din cauza sarcinii, și nu ceea ce mi-a zis doctorul Buiciuc a treia zi de internare, adică marți, cum că ar trebui să merg la Iași să mi se pună un cateter uretral, că am nu știu ce probleme pe care nu mi le-a explicat, punându-mă să semnez că nu sunt de acord cu transferul la Iași.

Bineînțeles că am fost criticată de cele de la maternitate că nu trebuia să refuz ce mi-a zis urologul, că trebuia să fac așa, că sunt probleme, dar îmi ziceau toate astea fără a-mi spune măcar rezultatul unei analize…Împreună cu soțul meu am hotărât să merge la o clinică privată, iar joi dimineață la vizită, era de gardă doctorița Denciu. I-am cerut să-mi dea drumul pe semnătură pentru că vreau să merg în altă parte unde să-mi explice clar ce am.

loading...

Foarte deranjată de faptul că i-am zis că vreau să merg la privat, mi-a zis „uite, nici pe semnătură nu îți dau drumul” și a ieșit din salon, comuncându-i șefei de secție, doctorița Vintea, care m-a chemat în cabinet și începând să țipe la mine mi-a zis că trebuia să merg la Iași.

Mi-a pus pe foaia de internare să nu mă externeze nicicun medic fără acordul ei și dacă plec se consideră că am fugit și în Spitalul Piatra Neamț nu mai am ce căuta să nasc, că ei au dreptul să hotărască asta! Am plecat frumos, mai enervată decât eram, mi-am strâns tot și am plecat acasă fără externare.

A doua zi am mers la 43 de km de Piatra Neamț la o clinică, unde m-a văzut un specialist, care m-a liniștit, mi-a vorbit frumos și mi-a zis destul de clar că nu este nimic de care ar trebui să îmi fac griji, am făcut analize care mi-au ieșit bune și așa am reușit să pot dormi noaptea fără frica că „da” chiar e o problemă și mi-aș putea pierde rinichiul dacă nu fac cum zic ei…Păcat că avem un asemenea sistem medical!”

Sursa: amnascutacolo.ro

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News