Vedete autohtone care au primit vestita „nuielusa” de Mos Nicolae

By
loading...

Vedetele care astazi ne zambesc pe micul ecran au fost si ele o data copii ce il asteptau cu nerabdare pe Mos Niculae cu ghetutele curate si frumos aranjate la usa. Unele isi amintesc si acum de nuielusele sau darurile primite la sfarsitul unui an in care au fost mai mult sau mai putin cuminti.

Pavel Bartos povesteste pentru Libertatea de nuielusa cea agitata pe care o primea, nu de putine ori, in ghete pentru nazbatiile pe care le facea pe santier, locul unde juca forbal sau hochei. „Eram painea lui Dumnezeu… Glumesc, chiar faceam nazbatii. Noi ne jucam in fata blocului, cu cheia la gat, nu ne petreceam ziua pe tableta. Jucam fotbal, hochei. Iar cel mai bun loc de joaca erau santierele celorlalte blocuri care se construiau in jur. Eu am primit nuielusa de cateva ori, mai ales cand era acea nuielusa argintata. Fetele mele au scapat, au fost mai cuminti decat mine”.

Adelina Pestritu povesteste ca avea un caracter puternic si nu suporta sa primeasca ordine. Astfel a primit si ea de multe ori nuielusa, pe care insa o folosea ca sa-si altoiasca colegii de la gradinita. „Eu primeam nuielusa pe la gradinita, dar la randul meu am folosit-o pe colegii mei. I-am articulat, eram un copil tare hotarat, cu un caracter puternic, nu acceptam sa mi se spuna ce sa fac si cum sa fac”.

Oana Roman recunoaste ca pentru ea devenise o obisnuinta sa primeasca „rasplata cuminteniei sale”. „Eu de multe ori am primit-o, eram foarte baietoasa si neastamparata si faceam multe pozne”. Fiica sa stie ca dca nu este cuminte va primi nuielusa de la Mos Nicolae insa nu este cazul. „Pregatim ghetele cu o seara inainte, le curatam si le punem la ușa. Iza stie ca, in principal, Mos Niculae aduce fructe si dulciuri si trebuie sa fie foarte cuminte, ca sa nu primeasca o nuielusa. Mi se pare o prostie, dar la ea nu e nevoie de asa ceva”.

loading...

Lora a primit la randul ei nuielusa, insa nu pentru ca  afost cuminte. „Intr-un an, mama a facut o gluma si ne-a dat nuieluse, dar noi fusesem cuminti. Apoi, cat am stat eu suparata in camera mea, a trecut si Mos Nicolae pe la ghetute. Primeam mereu dulciuri si fructe. Ouale de ciocolata cu surprize erau preferatele mele. Aveam o colectie impresionanta la un moment dat”.

Cristina Dorobantu de la „Bravo, ai stil!” primea in fiecare an nuielusa si de fiecare data varsa lacrimi de ciuda. „In fiecare an primeam nuiaua. Imi aduc aminte ca mereu ma invineteam de plans. Nu stiu cum se facea ca, inainte de Mos Nicolae, mama isi aducea aminte cum eu la gradinita am dat sendvisul meu cu salam la schimb pe unul cu untura si am facut intoxicatie. Bine, nu era singura pozna. Imi mai taiam dresurile ca sa fie mai frumoase, sa fie cu model. O data am dat si foc la perdele. Cumva, meritam nuielusa, dar eu imi doream cadouri. Imi aduc aminte ca dupa ce plangeam ca nu am primit nimic, ma trezeam cu un pulover cu dungi. Ani la randul am primit cate un pulover”.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News