Veste buna din partea bancilor pentru milioane de romani! Este Oficial! Uite ce conditii trebuie sa indeplinesti

By
loading...

Legea adoptata la sfarsitul anului 2017 si intrata in vigoare pe 27 ianuarie 2018, permite persoanelor care, in prezent nu detin niciun cont bancar, sa isi deschida unul in conditii preferentiale! 

Vestea buna pentru cei care au salarii sub 2.500 de lei este ca vor putea face tranzactii gratuite in orice tare a Uniunii Europene.

De la sfarsitul lunii ianuarie 2018, bancile din Romania sunt obligate sa deschida conturi in conditii preferentiale celor care indeplinesc criteriile de eligibilitate.

Astfel, legea nr. 258/2017 este cea care transpune prevederile Directivei Europene in legislatia romaneasca. Directiva Europeana nr. 92/2014 este intocmita tocmai pentru a stimula incluziunea financiara, astfel incat toate persoanele sa aiba un cont bancar deschis, indiferent de venituri, si sa foloseasca produsele bancare esentiale in lumea de astazi.

Acest tip de cont pe care il vor solicita, le va permite efectuarea de retrageri, depuneri, plati si tranzactii online fara comisioane, cu conditia ca venitul sa fie sub 2.500 de lei, echivalentul a 60% din salariul mediu brut pe economie. Asta inseamna ca, lunar, vor putea face cate 10 plati sau transferuri, la ghiseu sau online, fara niciun comision incasat de banca. Cei care au un salariu mai mare de 2.500 de lei, vor fi nevoiti sa plateasca o taxa lunara pentru administrarea contului.

 

 

loading...

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News