Vestea asta îi va scoate din minți pe toți românii! A intrat în vigoare! Îți vine plicul acasă și e musai să plătești!

By
loading...

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că gazele naturale consumate de către populație se vor scumpi cu 10%, de la 81,48 lei/MWh la 88,28 lei/MWh, după ce furnizorii au cerut prețuri mai mari.

Acest lucru va fi resimțit la facturi ca un impact de circa 6%, iar aceste lucru se va întâmpla pentru că prețul gazelor reprezintă circa 50% din totalul facturii. Restul este ocupat de tarife de distribuție, transport și înmagazinare. Astfel, o scumpire de 10% a gazelor ar duce la un impact de 5%. La aceste sume suplimentare se adaugă TVA de 19%, ceea ce mai aduce un punct procentual.

Conform ANRE, impactul este de 4,8 lei la un consum mediu de 700 kWh pe lună. Numai că acum este iarnă, iar consumul mediu este de 2-3 ori mai mare în fiecare lună, astfel că impactul este de 15 lei în plus în lunile de iarnă.

Acest val de scumpire a gazelor va duce, cel mai probabil, și la creșterea tarifelor pentru energia termică și a apei calde deoarece termocentralele care asigură căldura în marile orașe au tot statut de consumator casnic și folosesc gazele drept combustibil.

Citește și: Mama născuse, își făcea externarea, dar când a primit factura de la spitalul privat, i-a dat în judecată. Îi cereau o căruță de bani pentru un lucru absolut firesc

 

Contrar părerii generale, a aduce pe lume un copil prin cezariană nu este nici ceva simplu, nici sigur. La fel ca în cazul tuturor procedurilor chirurgicale, o cezariană este o operație care are riscuri și trebuie să fie făcută unui pacient doar atunci când aceasta este absolut necesară.

Nici nu mai menționăm că e și mai scumpă decât o naștere normală.

loading...

Așa că e destul de absurd, ba chiar enervant, când afli că, în afară de taxele obișnuite din spitale, mama trebuie să plătească în plus pentru ceva atât de natural și normal precum a-și atinge bebelușul.

Acest caz a fost povestit de o mamă pe rețeaua socială Imgur, unde și-a făcut publică experiența. Femeia a postat o poză a facturii pe care a primit-o din spital. Pe lângă taxele normale, ea fusese taxată cu 40 de dolari în plus pentru faptul că și-a atins copilul imediat după cezariană.

Sună incredibil, nu?

După ce a fost postată, imaginea a devenit virală, primind milioane de comentarii din întreaga lume. Tatăl copilului a împărtășit și el experiența și a declarat: ,,Asistenta m-a lăsat să țin copilul pe gâtul și pieptul soției. Am împrumutat până și o cameră pentru a face câteva poze și înregistrări. Toți cei care au participat la acest proces s-au comportat grozav, am avut o experiență frumoasă. Asta până când am primit nota de plată și ni s-a pus un nod în gât.”

loading...

Părinți, vouă vi s-a întâmplat așa ceva?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News