Vești bune pentru șoferii cu mașini mai vechi de 12 ani! Toți românii trebuie să afle asta!

By
loading...

Mai mulți parlamentari liberali au propus ca actualul program „Rabla” să fie înlocuit cu vouchere pentru achiziționarea de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus și surse alternativ- ecologice.

Potrivit inițiatorilor, nu toți cei care vor o mașină nouă, și dețin o rablă, pot acoperi diferența de bani.

Propunerea legislativă privind susţinerea eliminării autovehiculelor poluante, cu vechime mai mare de 12 ani şi acordarea de voucher valoric, în sumă de 4.500 de lei, pentru achiziţia de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus şi surse alternativ/ecologice a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 21 februarie.

Actul normativ este argumentat de faptul că programul național Rabla nu a avut efectele scontate inițial, ci a încurajat și a îmbogățit samsarii de mașini. În plus, oamenii nu au mai fost interesați de acest program, ori pentru că nu au o mașină veche atunci când vor să își ia una nouă, ori pentru că au obiecții față de valoarea produsului, raportat cu ce își pot achiziționa din țările vestice.

Valoarea unui voucher alternativ poate fi de 4.500 lei și dacă nu se dorește achiziționarea unei mașini noi, beneficiarii tichetului vor putea să își cumpere panouri solare, central termice sau surse alternative- ecologice, cu coeficient de poluare redus.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News