Ziua si taxa auto! Proprietarii de autovehicule mai primesc inca o lovitura! Este gata sa intre in vigoare

By
loading...

Cautand o masina mult mai ieftina si cu cat mai multe dotari, multi romana aleg sa isi cumpere o masina cu volan pe dreapta. Saptamanal, sute de astfel de masini sunt inmatriculate in Romania.

Raportat la numarul de accidente inregistrate de asiguratori, se pare ca soferii care conduc masini cu volanul pe dreapta provoaca insemnate tragedii pe sosele. Asiguratorii vor sa opreasca acest fenomen cu orice pret. Au cerut chiar interzicerea volanelor pe dreapta si scumpirea drastica a asigurarilor tip RCA.

Un exemplu pe care l-au dat a fost un accident provocat in Buzau de soferul unei masini cu volanul pe dreapta, pagubele fiind foarte mari, iar doi oameni au ars de vii. Astfel de tragedii au devenit din ce in ce mai dese. Primul pas impus de asiguratori este cresterea asigurarilor de tip RCA si CASCO pentru acest tip de masini.

Doar in 2017 au fost omologate RAR circa 25.000 de masini, iar pana in prezent inca aproximativ 6.000.

Mai exista optiunea pentru cumparator ca aceasta masina sa fie dusa in service si sa ii fie mutat volanul de pe partea dreapta, pe partea stanga, astfel incat sa nu fie afctati de scumpirea asigurarilor. Operatiunea insa este destul de scumpa si ii nemultumeste pe proprietarii de masini cu volan pe dreapta.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News